25 Oktober.

Jag är kastad. Jag har blåmärken, små svidiga brännmärken, träningsvärk och annat oskönt över hela mig. Det gör ont och är jobbigt, men också väldigt skönt. Att det är skönt kan nog bara jodo-folk förstå, men så är det i alla fall. Känslan av att knappt kunna resa sig själv, att det känns som att knäna bränns bort när man duschar och att fötterna nästan är för svullna för att få ner i skorna, det är skönt!

Hur kommer allt detta sig kanske ni undrar nu, och det kan jag förklara med ett judoläger. Jag har tillsammans med göteborgare och skåningar tränat hela helgen, vilket var väldigt trevligt. I Landskrona pratar man väldigt fin skånska, inte så grov. Jag vet inte om fru Ivanetti läser min blogg, men om du gör det måste jag säga att jag nu ändrat mig angående skånskan. Skånska är fint, speciellt sättet de säger ja på. Förresten får gärna någon skjuta mig för att jag inte fotade.

Slutligen, jag har haft en bra helg, och imorgon ska jag nog träffa Sara. Ett plus är att jag nästan är helt frisk nu, coolt tycker jag.

(While my guitar gently weeps är helt sjukt bra... sitter och tittar på George Harrisons minneskonsert och gråter nästan.)

23 oktober, och Bo kaspers orkester passar min fredag väldigt bra


När jag är hemma själv i lägenheten börjar jag tänka på så mycket, och idag har varit en sådan dag. Jag har gått runt och smådansat planlöst, tittat på Dr. Phil, druckit mängder av honungsvatten och läst några kapitell i The Secret Garden. Så fick jag en lustig fotoidé också, fluffig kjol fick bli gammal pjamas, fast det kanske inte gjorde så mycket.

När jag tänkt har jag mest tänkt på hur dålig jag är, det är jobbigt när det blir så, när allt man gör känns dåligt och fult. Så började jag tänka på min kanin som inte lever längre också, och blev jätteledsen.















19 Oktober, och jag har en förkylning som precis när jag trodde att den skulle gå över blev fem gånger värre, det sucks! Om ni vill veta så längtar jag tillbaka till sommarkjolar, bara ben och hamnen!


18 Oktober,

Och jag har haft en lugn, hostande och snörvlande, men också väldigt trevlig helg! Jag, Johanna och Julia med mammor var och såg Vi som är hundra, och fikade på franska cafét, mycket trevligt. Innan dess var jag och Yo ute på en liten fotorunda i det fina vädret, stekte finfina pannkakor (Som åts med varma blåbär och vaniljglass) och tittade på min brors fotbollsmatch. Johanna blev helt galet sugen på fotboll igen, och jag förstår henne, för det verkade väldigt roligt när de sprang runt där i solen.









Idag har jag mest varit hemma och pluggat och läst om vart annat, men hann också med en liten söndagspromenad med Emelie. Boken jag läser heter The Secret Garden och har redan blivit en favorit,  så jag ger er ett litet citat (Martha pratar Yorkshire, lovely!)

"Eh! tha' art a queer, old-womanish thing", she said. "If tha'd have given me a kiss"
Mary looked stiffer than ever.
"Do you want me to kiss you?"
Martha laughed again.
"Nay, not me" she answered. "If tha' was different, p'raps tha'd want to thysel'.
But tha isn't. Run off outside an' play with thy rope."




15 oktober, och Fillip och Fredrik är VÄLDIGT AWESOME

Jag har hostat, snörvlat, tittat på gamla 100 höjdare-avsnitt och druckit te hela förmiddagen idag. Jag får erkänna att det är lite mysigt, men också väldigt, väldigt jobbigt. Hoppas verkligen att det inte är the svain floo (uttala med tysk brytning), eller något annat långvarigt. För i helgen ska jag och Johanna se Vi som är hundra, fota, och göra pannkakor, vilket jag ju såklart inte vill missa. Så är det ju skolfoto imorgon ockå, då får jag verkligen inte vara sjuk. Om du är en trollkarl med en stilig svart hatt och fransk mustasch får du gärna trolla bort min förkylning.

Här är lite bilder från veckan, mest på Sara och Emelie, men också på Johanna, mig, och Herr Höst.


























4 oktober, och höst.

Hösten har kommit till Göteborg på riktigt nu. Ibland duggar det, ibland spöregnar det och blåser gör det mest hela tiden. MEN! Det finns plus med hösten också. Ett exempel på det är mysfaktorn som skjuter i höjden av alla halsdukar, bakdagar, baskrar och kängor.

Den här söndagen har till skillnad från de flesta andra varit väldigt trevlig och spenderats med söndagshataren #1, nämligen Emelie. Vi gick runt i staden och inhandlade röda läppstift, varm choklad, manchesterbyxor och te. Vi delade på en falafel på kungstorget också, vilket mycket väl kan komma att bli årets sista. Var i kallaste, men framför allt blåsigaste laget.

Nu ska jag färga mitt hår och äta Almondy-tårta, avslutar inlägget med lite bilder från dagen. (Emelie är så himla fin i sitt nya hår)

 

 


Sommar, citronte, Hitler, samt annat fint och fult.

De som brukade läsa min blogg har nog slutat med det, för jag kan inte skryta med fantastisk, eller ens bra uppdatering. Det suger ganska balle - I know. Hur som helst är det slut med det nu, jag ska nämligen återigen förse den som vill med fina och mindre fina bilder och texter ur mitt liv.

Det har hänt mycket sedan sist, så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Skolan känns dock som något ganska viktigt i och med att allt där är nytt, väldigt roligt tycker jag, med mycket nytt alltså. Namnet på skullan är Ingrid Segerstedts Gymnasium och klassen 2b (BÄÄÄSSST!!!!!111). Jag trivs med både lärarna, the classmates och skolan, vilket äger ganska så fetingmycket!

Bäst har nog Polen varit, en resa på tre dagar med klassen och resten av skolans ettor. Vi var i både Auschwitz, Birkenau och Krakow, de två förstnämnda var väldigt hemskt, Krakow mer roligt. (Väldigt mycket mer) (LET'S GO!!!111) Bilder känns viktigt.










Dessa bilderna var från onsdagskvällen (resan var från tisdag till torsdag). Och ja, jag är fullt medveten om hur charmigt blixtbilder är. När vi var vid förintelselägrerna hade jag den analoga kameran, så de kommer senare.  Nu till Torsdagen.












Det var Polen i bilder, önskar att jag varit aktivare med kameran, men men. Nu ska jag byta ämne och säga tre saker.

1. Tehusets Citronte är bland det godaste jag smakat. (KÖÖÖP!)

2. Jag och Johanna var och fikade på Fröken Olssons idag, VERY NAJS YOU SEE.

3. Jag har klippt mig, och blev nöjd.


Nu ska jag läsa Är detta en människa, och imorgon ska jag träffa Emelie.



RSS 2.0