Sista Januari, 31:a

Jag började min dag med en kopp kaktus-te, en apelsin och fyra pepparkakor. Efter det borsade jag mina tänder med hajtandkräm, ni vet den där rosa och turkosa tuben med godissmakande gel i, den som alla småbarn (inklusive min bror) älskar? Vare sig ni vet vilken jag menar eller inte kan jag berätta att den är sliskig, äcklig och alderles för blå. Så kan det gå när man är lite väl optimistisk över hur mycket det går att pressa ut ur en redan tom tandkrämstub samt vägrar att lägga ut egna pengar på just tandkräm. Det var så slemmigt att jag nästan hellre hade ätit upp Emelies lilla plåtburk med Bacon mints, men bara nästan.

Efter en god frukost, en äcklig tandborstning och onödigt många klädbyter begav jag mig hur som helst mot spårvagnshållplatsen. Dagens planer såg ut på följande vis:

Judo.

Fika.

Plugg.

Jag vet inte om jag nämnt att jag ens tränar judo här på bloggen? Det är ganska konstigt med tanke på hur mycket av min vakna tid jag faktiskt tillbringar på judomattan, men å andra sidan tillbringar jag ännu mer tid i skolan utan att skriva så vidare mycket om den heller. Jag antar att intresseklubben inte direkt antecknar? Färdigskrivet om judon, och vidare till fikan som var destå intressantare. Minst sagt, haha!

Vi hade ju planerat en fika, Hanna och jag. Vi begav oss till akademibokhandelns café av den pinsamma anledningen att det brukar finnas ett gott utbud av diverse skvaller, mode och damtidningar där. En och annan motor, vetenskaps och herrtidning också kanske, fast det intresserade ju inte direkt oss.

Väl där var det hur som helst näst intill fullt, förutom ett litet bord för två - Perfekt! tänkte vi, och började hänga av oss. Några sekunder senare kom en tant, eller borde man kalla henne äldre dam? fram till oss, hon satte ner sin väska och sa att hon bara skulle ha den där medans hon letade efter en annan plats. Okej tänkte vi och gick till disken för att köpa dryck och något gott till, en paj av något slag samt en kopp jasmine-te för min del.

När vi kom tillbaka till vårat lilla bord hade tanten slagit sig ner, och satt nöjt och pillade långsamt i sig sin lasange. "Det fanns ingen annan plats ledig, så jag satte mig här med er..." Sa hon ogenerat och fortsatte, "Flickor, skulle ni klara er utan mobil en hel dag? Det har ju ändats så sen jag var ung..." Sen pratade hon om hur mycket folk det var på stan, hur Hanna drack sitt kaffe på fel sätt, hur obehagligt det var att gå ensam sent på kvällen and so on. Efter kanske en kvart avsutade hon vårat lilla samtal genom att säga att nu var hon svungen att gå, "Tack för att jag fick sitta med er flickor, ha en trevlig dag nu!". 

Efter det kunde varken jag eller Hanna sluta skratta, det var bara så komiskt på något sätt.

Resten av min dag spenderades tillsammans med mina skolböcker, datorn och en kanna Chai-te.

Jag gjorde åtminstånde en enligt mig AWSOME spelningslista för att överskugga pluggningen förut, den har gått runt och runt hela eftermiddagen och kvällen. Nyfikna eller ej, ni får ta del av den endå.

Radiohead - Creep
Bon iven - Flume
Frida Hyvönen - London!
José González - Save your day
Håkan Hellström - Det är så jag säger det
Timo Räisänen - Creep

Hade det inte varit för att jag hatar "LUGNA FAVORITER, HUNDRAFYRA KOMMA FEM!" hade det blivit namnet på min lilla lista.

SO LONG!

Onsdagar.

Varje dag händer bra och dåliga saker, oftast är det de bra sakerna som ger en energi att ta itu med de dåliga. Bildlektionen kan få en att överleva den hemska franskan, grey´s anatomy kan få en att överleva pluggdagen, ja ni förstår poängen. Vad jag vill komma till är hur samma sak gäller veckorna, hur viktigt det är med bra dagar lite titt som tätt för att ens klara av hela grejjen med att gå i nian. Det finns en veckodag som alltid är trevlig, som alltid får mig på bättre humör och som alltid lyckas ge de dåliga dagarna en hård match. - Onsdagar.

Varje onsdag klockan fyra ses nämligen jag, Sarlis och Emelie. Kärnan i våra små onsdagsmöten, eller träffar om man så vill börjar på F. Om jag berättar att SWEET chailatte, kardemummabakverk och capuccino är tre ofta förekommande delar förstår ni nog ganska snart vilket ord det lilla F:et står för.

FIKA
FIKOR *

Förhoppningsvis är onsdagsfikorna en tradition, för det kan man väl kalla den vid det här laget?, som kommer fylla många av mina onsdagar framöver, för jag tycker att den är hemskt trevlig! En hemskt trevlig tradition som höjjer mina veckor till en uthärdlig nivå, och ibland högre en så. Lite bilder från årets absolut härligaste onsdagar känns helt nödvändigt.

    
   
  
  
   

Hade det inte varit för att min tekopp kallnar, datorn segar och NO:n väntar hade jag laddat upp fler vackra och mindre vackra bilder.

SO LONG!


Födelsedag.




Så var man ett år äldre, några centimeter längre och möjligtvis lite mognare.
Året som gått har tidvis varit trevligt, tidvis uselt, och ibland helt underbart.
Min födelsedagshelg såg ut på följande vis...

Lördag: 


    


  

Söndag:

  

   

Min efter-julafton-tid såg ut så här:

   


Fler bilder från tiden-jag-har-varit-inaktiv-på-bloggen kommer en annan trevlig dag, kanske redan
imorgon, kanske om en månad. Min Födelsedagshelg har hur som helst varit trevlig, förutom regnet.

Och förutom att min veckarklocka kommer att ringa 06:30 imorgon.


RSS 2.0