SNÖVIT.

Igår kväll satte jag min väckarklockan på 05:20.

För idag var jobb på min kära gamla praoplats Brogyllen inplanerat, jobb i form av att göra chokladkungar. Gustav Adolf närmare bestämt. En ganska konstig typ vågar jag påstå, han hade en lång, fin, gubbmusch. Precis som gubbar ska ha, eller i alla fall brukar ha. Nu till skallen, eller brukar man skriva gässan? Den var hur som helst kal, precis som hakan. Hakan var för övrigt ca fem mil lång, och om jag inte minns helt fel så hade han förresten lite getskägg. Jag vet hur gärna ni skulle vilja se alla min 2100 Gustavar, MEN! Jag glömde kameran hemma. Sorgerligt nog, för med den här smickrande beskrivningen kan jag knappt tänka mig hur gärna ni hade velat se honom.

Vad jag tänkte berätta var att, när jag gick ut ur portdörren ca 06:10 och tog mitt första andetag sipprade det rök ut ur munnen. Röken nästan flöt ut i luften, och jag log lite för mig själv. När jag vände blicken upp mot närmaste lyckstolpe väntade ännu en överraskning, SNÖ! Stora snöflingor lade sig bekvämt i håret, på halsduken och på min kappa. Mysighetsfaktorn steg till oanade höjder, och jag fick plötsligt en minst sagt mysig flashback. Ni ska få en bild eller två.


     





   

Riktigt så här mycket snöade det inte idag, jag tror inte ens att det lade sig. MEN! Det är tanken som räknas, eller känslan.

Jag klippte mig idag förresten, och blev  veryvery nöjd, lite pageaktigt blev det. Bilder kommer nog senare, kanske.

I helgen är det jobb på Swopen som gäller, en stor judotävling i Borås för er som inte vet. Ska bo på hotel, vilket jag älskar, så det blir nog mysigt. (HOTELFRUKOST, HALLÅ!) I mitt sällskap har jag Daniela, Hanna och Max. Så jag hoppas på en trevlig helg.

Hejs, svejjs, leverpastej!  (Ehe, )

E B I


You better run for your life if you can little girl, hide your head in the sand little girl!

Jag låter doften av Lagerhaus, runda, bruna, kaffedoftande blockljus fylla mitt nymöblerade, nystädade rum. (Förutom kaffe fanns yttligare två dofter att välja på; apelsin och banan. Apelsin är juligt, höstigt och en doft jag gott och väl skulle kunna valt istället, men banan? Jag menar vem vill fylla sitt rum med en slemmig banandoft? Bananljusen blir nog en het kanidat till nästa rea, en het kanidat till "Allt-i-korgen, fem-kronor")

Jag lyssnar på Beatles, lite sådär lagom högt. Jag nynnar, eller kanske snarare viskar med i låtarna och jag gör mitt bästa för att både skriva och gunga på huvudet i takt till musiken. Min pappa var nämligen vänlig och brände mig en samling med allt Mc Cartney och gänget gjort härom veckan. Jag är fast, fast i låtarna, vissa lyckas ständigt gå på repeat där inne, i min hjärna.

Jag dricker te, jag kokade en hel kanna, har snart druckit upp hela. En liter Stormvarning, en liter kanel och äpple, en liter höst!


Tidigare idag fick jag besök av min älskade lilla kusin. Vi pärlade, byggde kojjor, läste sagor och avslutade det hela med varm choklad och nybakde kardemummamuffins. Jag fick en känsla av hur det kanske skulle vara att ha en lillasyster, jag tror bestämt att jag ska önska mig en i julklapp!



  


Nu ska jag läsa mig en saga, dra in lite mer kaffelukt, släcka ljusen och bege mig till John Blunds värld.


Brogyllen är en trevlig praoplats.

  


  

  

< 3



Gråta är inget jag brukar göra,
men nu är Tarzan död och jag kan inte annat.
Jag älskade honom, av hela mig.

Jag känner mig så ensam, så kass och rent oduglig.
Så trött, febrig och uppsvälld.

Han fick en vit ros och blåsippor...



RSS 2.0