METAL GEE SOLID TREE! (22 november)

Jag har fått en av Lill-babs repliker från Ett Herrans liv på huvudet, det är fint! En annan sak som stannat kvar i min lilla hjärna är South Park-avsnittet där Cartman får besök av SuperNanny, AWESOME! De franska verben fastnar tyvärr inte lika bra, men vad gör det när man ständigt ser Lill-babs framför sig?

Imorse vaknade jag med en Johanna brevid mig, igår såg vi New Moon, och fotade vid hamnen. I förmiddags stekte vi pannkakor och gjorde varm choklad, sen gick vi och besökte Herr Säng igen. Det känns ganska meningslöst att gå upp dagar som denna, när det bara regnar och är kallt. Det är tur att jag äger ett stort vaniljljus.

Nu ska jag baka en kardemummakaka, och försöka byta ut den mot en stund vid brasan hos Mormor och Morfar. Kanske kan jag få smaka en bit, och dricka en kopp kaffe i fint Öckerö-porslin också. Det hade varit fint.




14 november

JACKASS IDIOT ASSHOLE MORON DUMBASS RETARD STUPID JERK LOSER DOUCHEBAG DONKEY DOUCHE FOOL DICK BITCH DUMB DICKHEAD PRICK FUCKTARD ASS BASTARD FAG ASSHAT FUCKER DIPSHIT CUNT FAGGOT DORK DUMMY SHIT PUSSY PENIS IGNORANT JACK IMBELICE SHITHEAD TARD MOTHERFUCKER ASSWIPE NOOB JERK TWAT WANKER!

(Jag är fortfarande sjuk)

7 november

Trötthet, en subjektiv upplevelse av energilöshet, kraftlöshet eller orkeslöshet. De bakomliggande neurofysiologiska mekanismerna som orskar trötthet är inte kända, trots intensiv forskning inom området. Trötthet delas vanligen in i muskulär trötthet, som är känslan av att ens muskler och rörelseapparat är uttröttade, emotionell trötthet, som är ett tillstånd som beskrivs som en känslomässig utmattning med en oförmåga att känna motivation eller starka känslor och kognitiv trötthet som kännetecknas av en subjektiv eller objektiv nedsättning av kognitiva funktioner såsom till exempel minne och koncentrationsförmåga. Trötthet skall inte sammanblandas med det närliggande begreppet sömnighet.

Förkylning är den vardagliga, sammanfattande benämningen på infektioner som drabbar de övre luftvägarna och näsans slemhålor. Akut viral nasopharyngit är det vetenskapliga namnet. Förkylning orsakas vanligen av rhinoviruset. Vanliga symptom är öm hals, rinnig näsa, täppt näsa, nysningar och hosta. Ytterligare symptom kan vara ögoninflammation, muskelsmärta, trötthet, huvudvärk, muskelsvaghet och minskad aptit. Feber och utmattning är vanliga vid influensa. Förkylningens symptom försvinner vanligtvis efter någon vecka, men kan även vara i upp till två.

Jag är trött och förkyld, igen. Det har lett till två bra saker, och två dåliga.
Bra saker: * Jag har hunnit läsa ut The Secret Garden, som numera är min favoritbok. (Aye mate!)
           * Jag har hunnit plugga franska, och ligger inte efter så mycket längre.
Dåliga saker:  * Jag hostar apmycket på kvällarna, vilket håller mig vaken alldeles för länge. (Men å andra sidan ökar mitt amerikanska-tvserier-jag-har-sett-föråd)
               * Jag orkar inte träffa mina mates.

Fast det sista var inte riktigt sant, för jag träffade Johanna och tog en fika förut. Vilket om man bortser från det äckliga chai-teet var väldigt trevligt. Resten av veckan har också varit trevlig, lovet var awesome!

Övernattning hos Sarra:













Visit och filminspelning hos Clara i Alingsås:





















Nu ska jag dricka hallonsoda och titta på Edward Scissorhands, CHEERS MATE!


RSS 2.0