30 Januari

Idag har jag varit på stan med Emelie och köpt en vinröd kofta, Svindlande Höjder, en doftolja och en ny skolväska som jag redan älskar. Vi fikade på Ahlströms också, riktigt mysigt! Ikväll är det filmfestivalen med Maja och Matilda som gäller, vi ska se "A single man" på Draken. Blir nog en fin lördagskväll.

Nu några bilder från i torsdags, då jag och Malin gjorde en film. När allt är färdigredigerat ska jag självklart lägga upp den också!







25 Januari

Min dator och internet bråkar, så på grund av det får ni stå ut med ett bildlöst inlägg, skrivet på min fars dator. Jag tänkte skriva om tre saker, varav ingen egentligen är särskilt viktig eller intressant.

För det första undrar jag hur man blir frisk, så om någon har en fantastisk huskur eller något i den stilen får ni gärna dela med er. Jag går nämligen trots minst två apelsiner om dagen, massa sömn och uteblivna träningar fortfarande runt och snörvlar. Jag hatar det, att alltid känna mig trött och suddig.

Nummer två handlar om hår. Dilemmat ligger i valet mellan långt, lockigt rött hår och pojkkort, mörkbrunt. För några dagar sedan var valet självklart, kort ser ju bara så franskt ut. (I min värld är franskt en synonym till ASFINT!, precis som brittiska är en synonym till KÄRLEK!) Fast nu är det inte lika självklart längre, jag har börjat se det charmiga med långt hår. Här är några exempel:

* När man går i solen och tittar uppåt ser man en tät röd lugg, hur trevligt som helst.
* På kindern guppar röda, fluffiga lockar, åtminstonde när håret är nytvättat. Älskaret!
* Man kan sätta upp sitt lilla hår i massvis med fina frisyrer.

Slutligen, jag undrar om någon vet en hemsida där det säljs fina läderväskor som inte är allt för dyra?


21 Januari

Igår åkte jag och Maja luftmoppe till Willys på rasten och köpte glass, idag har jag lagat mig ASGOD nudel-wok och druckit en enorm kopp varm choklad. När jag skrivit färdigt det här ska jag duscha med alla nyinköpta bodyshopkrämer, och efter det sätta mig och läsa vidare i Alice's adventures in Wonderland.

Vardagslyx är fint.









18 Januari, min födelsedag.

Jag har haft en fin födelsedag. Skolan var mysig, och nu på eftermiddagen var Maja, Malin, Matilda, Clara, Emelie och Sara här och fikade. Brödrosten ploppade ut lingongrova, stereon fyllde rummet med Angus & Julia Snones fina musik och två fina tekannor bjöd oss på Chai/vanilj respektive Rabarber/grädd-te. Så åt vi på en chokladrulltårta av märket Eldorado också, SWEET!

Jag har bestämt att jag MÅSTE se Tim Burtons version av Alice's adventures in Wonderland! Den verkar helt (FUCKING) underbar, titta här bara!












16 Januari












14 januari



Ebba (BERT!) Karlsson

Jag känner mig ungefär som på bilden, alltså tjock. Jag känner också att semlor är goda, och att jag nog inte ångrar mina två semlor de senaste två dagarna. Igår fick jag sällskap av onsdagsgänget (Emelie och Sara), och idag av Maja, båda två hemskt trevliga. Förutom mitt lilla semmelfrosseri har jag, Maja, Malin och Clara idag varit hemma hos mig och dansat till Good luck- Basement Jaxx, en låt jag tror vi alla kommer småhata efter idag. Dansen blev i alla fall färdig, och kommer visas upp på måndagens idrottslektion. SWEET! 

(Om du ska köpa semlor, köp Ahlströms eller Brogyllens)

11 Januari

Har en fin helg i Danmark bakom mig. Jag åkte dit med Linda för att se Köpenhamn och hålla en judo-utbildning, det blev en hel del:

JAE FOR FAEN!

FOR I HELVEDTE!

och

DET ER GODT!
(Vet någon hur man gör AE-bokstaven eller det danska Ö:et?!!)

I förra veckan var jag med familj i Vänersborg och hälsade på farmor. Jag och min bror rotade igenom pappas gamla kläder, som farmor fint hade strukit och hängt längst in i garderoben. Vi fann bland annat:

Pappas konfirmationskostym:











FINA skor: (vågar knappt tänka mig pappa i dom)







Nu krånglar mitt internet helt sjukt mycket, mer bilder får det bli en annan dag.

(SARAS TANDLÄKARE VILL GE SARAS FINA GLUGG TANDSTÄLLNING!!!  : ((((((( )



5 Januari

Idag har jag träffat Johanna, som ju är en extremt omtänksam och trevlig typ, samt varit och fikat hos mormor och morfar. Nu för tiden är mormor precis som hon alltid varit jätteglad, men har inget minne, så allt i hennes personlighet utom det glada har liksom tynat bort. Morfar är mest barsk och sur numera, det enda han brukar prata om är hur man borde starta eget företag och hur ont i benet han har.

Idag där emot var morfar glad, han skämtade och berättade massa gamla historier från förr, fast han hade jätteont. När han berättar gamla historier lyser han upp, och den gamla Öckerödialekten gör entré på nytt. Roligt tycker jag, att lite av min gamla morfar finns kvar, äver fast han inte visar sig så ofta längre.

Jag är väldigt rädd att mormor eller morfar ska dö, de har alltid varit väldigt viktiga för mig. Nu är de så sjuka båda två, att det känns som att det skulle kunna hända när som helst, det gör mig väldigt rädd.








3 Januari

Flyga Drake och Tusen strålande solar är två hemskt bra böcker. Idag har jag promenerat hela dagen, och läst hela kvällen. Det är så svårt att sluta när man väl börjat, jag vill inte låta en så vacker, hemsk och viktig historia ligga i boken och vänta. Jag vill läsa, förstå och förändra. Jag vet hur naivt det låter, och jag vet att det enda jag kan göra är att läsa, men det känns ändå så viktigt. För det svider i mig när jag läser om Afghanistan, om folket, kvinnorna i synnerhet, som misshandlas på alla möjliga vidriga sätt. För kvinnor är det till exempel förbjudet att skratta så det hörs, vilket ju säger en hel del.

Inlägg om lovet och med bilder kommer så fort min dator funkar som den ska igen. Nu har jag två saker kvar att skriva:

1. Star Wars äger stenhårt
2. Yoda är fin

RSS 2.0